Anda aDaLah Pengunjung Yang Ke ?

Permulaan Bicara

Assalamualaikum sume…ok first sekali aku nak bersyukur kehadrat Ilahi kerna dia masih membenarkan aku untuk hidup dan menghirup udaranya yang segar di muka buminya yang indah ini…

Tujuan sebenar aku wat blog ni cz nak kongsi kat semua orang tentang CINTA…ISU SEMASA…dan banyak lagi benda2 yg mungkin kita xtahu dan aq lah orang yg akan memberi tahu korang apa yg sepatutnya dan sebab tu lah blog aq ni bertajuk ‘’tentang kita’’ so sebagai insan dan mahluk ALLAH yang biasa aq gak ada melakukan kesilapan..biasalahkan kelemahan manusia..tak semua manusia tu sempurna..so aq harap dpt lah korang maafkan aq jika ada pe2 benda yg terkasar bahasa atau tersinggung kate yg blh membuatkan korag terasa...Sory k…

So aq harap korang enjoi membaca artikel aq dan pandagan yg mungkin boleh diterima pakai sedikit kot..huhuh..
Dan sebarang masalah bolehlah korang PM aku kat FB..Skype Or YM yg aq link kan kat MY NETWORK
Hope u enjoi with my blogs :^.^:

Friday, February 24, 2012

HATI DAN PERASAAN

Assalamualaikum....erm ari ni pakcik rasa cm xde mood pon ada...serbasalah pon ada...entah la...knpe ek?
aku nk tnya korang suma yg da ada ceople masing2...pnh tak korang rasa nk curang? klu ada...knpe ek... erm...knpe kita manusia mesti nak ada sifat sebegitu? perlu ke?..kadang aq terfikir gak..knpe mesti curamg...

korang ada syg gile kat ceople korang tp bila korang jumpa someone yg lbh cantik..hensem korang mesti akan cair..terpikat...korang akan lupa kejap yg korag ni da ada ceople...kan..knpe ek.. and kalu yg iamn xkuat tu.. try la ushar budak tu sampai dapat...bila da dpt korang tinggal kan ceople korang cam tu je...patut ke? cube
korang fikir...korang tinggal kan orang yg korang syg sebab orang yg koran suka...tak rasa cm sial ke?? hahah sory...

entah la ek..bila kita nampak org tu cantik...hensem...kita sanggup tinggal kan ceople kita yg da bertahun2 kita jaga...kita syg..kita belai...Susah sebenarnya nk jadi insan yg betul2 setia ni...kadang aku terfikir gak..aq ni setia ke? cube korang fikir korang setia ke? jgn terlalu yakin mengatakan korang akan setia..korang tak tau apa yg akan berlaku esok..



bagi aku..yg penting..sifat..atau iman kita..batter cari la orang yg kuat imanNye..Kuat Agamanya...aku tgk trend orang sekarng dorang lebih minat kat awek2 yg sexy2...pakwe2 yg macho2...korang ada xpernah nak pandag mamat2 atau minah2 yg baru keluar sekolah tahfiz? yg berkopiah...yg bertudung laboh...kdang kite lebih ikutkan nafsu kita..

aq yg cakap sendiri ni pon aq fikir...rasa cm jahil sgt diri ni...bile dok sorang2 isap rokok...bnyak dosa yg aku wat...mmg susah nak dibicarakn pasal hati dan perasaan manusia ni kan...

So korang Baca..Korang Nilai...Korang Fikir la ea... =|

No comments:

AndaJugaMeminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...