Anda aDaLah Pengunjung Yang Ke ?

Permulaan Bicara

Assalamualaikum sume…ok first sekali aku nak bersyukur kehadrat Ilahi kerna dia masih membenarkan aku untuk hidup dan menghirup udaranya yang segar di muka buminya yang indah ini…

Tujuan sebenar aku wat blog ni cz nak kongsi kat semua orang tentang CINTA…ISU SEMASA…dan banyak lagi benda2 yg mungkin kita xtahu dan aq lah orang yg akan memberi tahu korang apa yg sepatutnya dan sebab tu lah blog aq ni bertajuk ‘’tentang kita’’ so sebagai insan dan mahluk ALLAH yang biasa aq gak ada melakukan kesilapan..biasalahkan kelemahan manusia..tak semua manusia tu sempurna..so aq harap dpt lah korang maafkan aq jika ada pe2 benda yg terkasar bahasa atau tersinggung kate yg blh membuatkan korag terasa...Sory k…

So aq harap korang enjoi membaca artikel aq dan pandagan yg mungkin boleh diterima pakai sedikit kot..huhuh..
Dan sebarang masalah bolehlah korang PM aku kat FB..Skype Or YM yg aq link kan kat MY NETWORK
Hope u enjoi with my blogs :^.^:

Monday, December 26, 2011

Nasib Seorang Lelaki

Assalamualaikum..Hmm kebayakan popan kat luar kat FB yg aq tgk...bnyak status dorang yang ckp aq benci laki..npe laki selalu kecewakan aq..and bnyak lagi la...bak kate Adlin JANTAN XGUNA.. haha..
Tapi kan Penah xkorang tgk status kat fb laki ckp..xguna punya popan..knpe popan selalu  tipu aq..knpe popan selalu kecewakan aq...klu ada pon xbnyak..btl x? sebab apa... sebab lelaki punya kecewa lagi dashat dari popan...pecaya ke x?
hahah..benda ni aq yg kaji sendiri..tgk sendiri..popan bile kecewa paling2 gile pon dia toreh tangan dia..atau pon terjun bangunan..tp korang tgk kat Tv tu bnyak laki ke poapn yg nk terjun bangunan...hmm..bnyak laki dari popan..
mereka kaum laki bila da syg betul2 kat sorang popan ni...dia sanggup wat apa sje asalkan wanita yg dia syg tu bahagia..tp bile popan tu xpernah nak hargai dia..akal dia akan mula pendek..xpyah bnyak la...mcm satu cite yg kecoh..dan sampai akhir hayat mamat ni dia mintak nk wat satu lagu..yg populer sampai skg.. tajuk lagu Cinta Tida Segi (Permintaan Terakhir) pernah dipopulerkan oleh salem dan kristal..

hmm.. bukan niat aq nk kondem popan..atau mana2 pihak..tp aq nk mantion kat sini...mahluk Allah yg bernama WANITA..PEREMPUAN dan sebagainya...Pls...Tolong Hargai Insan Yg Betul2 syg kat korang.. mungkin dia bnyak kekurangan..tp ingat la..dia adalah yg terbaik jika dia cukup setia dan dpt bahagiakan kamu..fikir la...mungkin kmu akan jumpa laki yg lbh baik dari dia...tp...xkn sme mcm dia...mungkin kamu akan bahagia dgn org lain...tp kmu tetap akan ingatkan dia.. hmm..bnyak lagi yg aq nk tulis malam ni..tp xpe la...cukup la setakat ni..aq pon ngah sedih time ni...so korang renug-renugkan la...

Friday, November 11, 2011

NasibKu Ini By aNGaH_xp


Ok...satu lagi Karya Dari Pakcik...So Korang Dengar La..Hancur...!! hahah

Tuesday, April 26, 2011

Apa Rasa Hidup Single?

Assalamualaikum...ha...ari ni pak cik nk cito kan cm ne kalu raso nye hidup single ni..hoho.. yo la kan semenjak da single ni..mcm2 raso ado..huhu..bik pak cik kongsi ckit..
cam ne nk ckp ek..memag lain la rasanya..yela selama kite ceople suma benda ada yg dijaga..tpt mengadu ada..mcm2 lagi la yang ada..tapi bile  da single..rasa sunyi lak..huhu..sodih lak ai..
bagi pndagan aq la kan..hidup sebagai single people ni xde la terok mana pon..at list korang boleh wat mcm2 korang nak..xterkongkong dgn awek..xde tensyen gaduh2  hmm..lin2 lagi la..



Bagi aq kehidupan ni yang lebih penting diri kite..klu kite rasa kite ni blh go ahead dgn apa yg terjadi..so xde masalah apa2 utk kite teroskan life ni..mmg pahit pada permulaanya..tapi bile sampai satu tahap korang akan fikir..apa yang terjadi pada korang tu mesti ada hikmahnya..ALLAH xpernah nak zalim pada hambanya.. ok..so da bace tu fikir2 kan lah..klu xpaham..
ce comment ce comment kat bawh..ok..
:))

Sunday, February 20, 2011

Setelah Ia Pergi (-_-)

yup..knpe tjuk kali ni setelah ia pergi.? semestinya ia berkaitan dgn aq..anyway aq nk kongsi apa yg aq rasa., dan juga korang akan rasa nti.. hmm setelah lama kite syg kat seseorang tu..and then dia pg cam tu je..xde apa2 alasan kukuh..xda apa2 sebab yg tertentu..myb kite ditinggalkan tanpa rasa simpati dari Dia..peh..memang perit lah..sakit dowh jiwa..rasa mcm hidup ni da xbermakna wat kite..rasa bik kite mati dari hidup tersiksa tanpa dia disisi..diri ni da mcm mayat hidup..klu yg perokok tu jgn ckp la..NUSANTARA dua kotak sehari..siang sekotak..mlm sekotak..kalu yg jiwang tu dok bilik layan lagu JIWANG.. air mata jgn ckp la wei..satu hari lepas satu tempayan boleh tadah..huhu..


Memang aq tak nafikan..memg susah kalu kita nak lupakan dia..myb pling bangsat pon 3 bulan la bru blh lupa ckit2 kot..tp komfomlah aq jamin walau sekali ko da ada peganti Dia tp kenangan korang dgn Dia mmg xkn dapt dilupakan sampai bile2.. 



Hmm..aq xnk bg tips untk korang lupakan dia tp aku nk korang fikir la sendiri..ko bagai nak mati nagis..ko mcm org gile nk bunuh diri ko..tp ada ko fikir tak apa perasaan Dia kat sana? dia kesian ke kat korang? dia ingat lagi ke kat korang? ada dia kesah ke pasal korang yg nk separuh mati tu?...
korang fikir-fikirkanlah..mugkin apa yg berlaku ni ada hikmah..ALLAH xkan mahu hambanya tersiksa ALLAH juga segan pada hambnya yang selalu meminta padanya..So nasihat aq..korang muhasabah la diri..bnyakkan ingat ALLAH dan minta darinya..Sesungguhnya ALLAH Maha Mengasihi Dan Menyayagi Umat-Umatnya..Renung renugkanlah..

Saturday, February 19, 2011

Dari Hati aNGaH_xp To HaZaty

Huh..lama btl aq da tak update blog aq ni..hmm..plik tp benar..yg sebenarnya aq baru pas putus dengan insan yang paling aq sayang..aq xpernah syg dia cm ex2 aq yg lain..hmm dia memg berbeza dari suma wanita yg penah aq kenal..hmm..huh..mcm org gile aq diwatnya..aq klu blh xnk cite knpe aq ptus dgn dia..dan aq xnk salahkan sapa2..biarlah ia menjadi satu pengajaran bg aq..hmm..dan sepanjang sensara aq..aq telah cipta satu lagu khas wat dia..myb sumbang..tp lgu ni tercipta dari hati aq yg penuh dengan rasa sedih dan syg aq pada dia..hmm..
hope ALLAH dapat membantu aq..kuatkan semagat aq dalam menempuhi liku2 hidup ni tanpa Dia di sisi aq..
hmmm..  (-_-)




Biarlah masa yang tentukan segala-galanya..yang aq mampu lakukan hanya berserah pada Allah dan doakan Dia sentiasa selamat dan bahagia dengan apa yg dilakukan..

AndaJugaMeminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...